Daniel Lepman blog 1.nädal

 Uuri & kirjuta (esimene nädal)

kolm põnevat IT-lahendus

 

1)MacBook Air : oli esitatud 15. jaanuari 2008a. (Macworld Conference & Expo)

Esitlus oli tähelepanuväärne. Steve Jobs võttis tavalisest dokumendihülsist välja MacBook Airi. Ükski tolleaegne sülearvuti ei mahtunud sinna lihtsalt ära.
Jobs unveils iTunes movie rentals; ultra-slim Mac laptop pushes envelope |  News, Sports, Jobs - Lawrence Journal-World: news, information, headlines  and events in Lawrence, Kansas

(foto näituselt, kus Steve Jobs uut sülearvutit demonstreerib)

Esimese põlvkonna MacBook Airil oli vaid 13,3-tolline ekraan, esimene versioon oli varustatud Intel Core 2 Duo protsessori, Intel GMA X3100 graafikakaardi ja eemaldatava 1,8 "80 GB PATA kõvakettaga. 

Omal ajal ei olnud sellel tõsist tootlikkust ega atraktiivset hinda(1799$), kuid selle disain ja kompaktsus lõid uue trendi 


2)DooM

arvutimäng, mille arendas ja avaldas id Software 1993. aastal
Обложка игры.

(mängu originaalkate

Doom on üks olulisemaid ja mõjukamaid arvutimänge tööstuse ajaloos; eelkõige määras selle populaarsus suuresti esimese isiku laskuri žanri edasise arengu ja leviku.

Mängimise mõttes oli see lihtne koridori tulistaja, kuid selle tähtsus on see, et see näitas, millised mängud võiksid olla. 

Tulenevalt asjaolust, et Doomi lähtekood avaldati GNU üldise avaliku litsentsi tingimuste kohaselt, on loodud arvukalt mängu amatöörlikke modifikatsioone, aga ka versioonid „Doom” uutele platvormidele. Lisati OpenGL -i tugi, tutvustati konsooli, täiustati võrgukoodi jne.

Lisaks sai Doomi avaldamisega alguse traditsioon anda mängu lähtekood või selle kõige olulisemad osad kogukonnale FLOSS .  


3)"Балабоба" 



 (nii näeb välja sisendpaneel, kuhu kirjutate sõnu ja seejärel klõpsate kollast nuppu ja programm hakkab genereerima)

Huvitav sait, mille on loonud Yandex. Tema mõte on loogiliselt jätkata teie alustatud lauset või sõna.

Selleks, et Balaboba kirjutatud tekstid oleksid mitte ainult grammatiliselt õiged, vaid ka leksikaalselt mitmekesised, kasutati terabaiti andmeid kogu vene internetist (Vikipeedia, uudised, artiklid, raamatud) ning avati sotsiaalvõrgustike ja foorumite kasutajate andmed.

 proovige ise! (töötab normaalne ainult vene keeles)

https://yandex.ru/lab/yalm 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Daniel Lepman blog 5.nädal

Daniel Lepman blog 2.nädal

Daniel Lepman blog 3.nädal