Daniel Lepman blog 3.nädal

 Uuri & kirjuta (kolmas nädal)

 

Uue meedia mõju traditsioonilisele, positiivne ja negatiivne.

Uue meedia on termin, mida 20. sajandi lõpus hakati kasutama interaktiivsete elektrooniliste väljaannete ja uute suhtlusvormide jaoks sisutootjate ja tarbijate vahel, et tähistada erinevusi traditsioonilisest meediast, nagu ajalehed, st see termin tähistab digitaalse , võrgustatud tehnoloogiad ja side. 

Kui me räägime uuest meediast, siis räägime ennekõike digitehnoloogiast ja need suundumused on seotud ühiskonna arvutistamisega, sest kuni 1980ndateni tugines meedia analoogmeediale.

Kõige negatiivsem aspekt, mille uus meedia põhjustab, on sõltuvus neist. 99% inimestest, kui nad hommikul silmad avavad, võtavad nad kohe nutitelefoni, et täita oma aju "väga olulise teabega". Uue meedia kättesaadavus toob kaasa asjaolu, et inimene hakkab tööst väga hajameelne olema ja seetõttu on 21. sajandi inimestel väga raske keskenduda millelegi olulisele.  

Tänu uuele meediale on muutunud palju lihtsamaks inimestega manipuleerida ja neile oma seisukohta peale suruda. Näiteks kui olete Ameerika Ühendriikide endine president ja te ei nõustu kavandatavate valimistega, ei pea te oma valijate teavitamiseks kogu riigis looma miljoneid ajalehtede tiraaže, võite lihtsalt Twitteris kirjutada, kutsudes üles USA Kongressi hoone tormimine.

Samuti on uue meedia kasutamisega muutunud palju lihtsamaks teiste inimeste solvamine ja samal ajal karistuseta jäämine.

 

Teisest küljest pakub uus meedia nii palju teavet, et kogu oma elu jooksul ei saa te lugeda, vaadata ega kuulata isegi väikest osa selle meedia pakutavas ja te ei tarbi ainult, see süsteem kutsub teid ka loojaks.

Digitaalse meedia abil saate arutada, kritiseerida, trollida tohutul hulgal foorumitel, uudisteportaalides, YouTube'i videote all või üldiselt kõikjal, kus on kommenteerimisfunktsioon, ja samal ajal võib see olla anonüümne.

 


 

 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Daniel Lepman blog 5.nädal

Daniel Lepman blog 2.nädal